Omschrijving stalen buispalen

Een stalen buis paal is de meest praktische / economische en flexibele oplossing om palen te maken op plaatsen waar een grote hei stelling niet kan of mag komen.
Het aanbrengen van een stalen buis paal gebeurd trilling’s arm en grondverdringend met zeer kleine (65 cm breed)heimachines die zowel elektrisch als op diesel worden aangedreven.

Waar kunt u de stalen buispaal toepassen; Uitbouw aan bestaand pand / tuinmeren / serre /veranda/ funderingsherstel/onder hoogspanningsmasten/ waar geluidarm of trillingarm  gewerkt moet worden/onder bruggen en naast bestaande bebouwing.

Stalen buispalen worden opgebouwd uit een of meerdere segmenten. De buis is aan de onderzijde voorzien van een stalen voetplaat die in de regel niet meer dan 6 mm uitsteekt. De voetplaat voorkomt tijdens het heien dat er grond en water in de buis loopt. Als er meerdere segmenten gebruikt moeten worden i.v.m. de werkhoogte dan zijn deze voorzien van een tromp- verbinding en worden de buizen doormiddel van een (elektrisch)lassen aan elkaar verbonden.
De volgende diameters buis zijn verkrijgbaar Ø139 mm / 168 mm / 219 mm / 273mm/ 324 mm 355 mm en  Ø 406 mm. De buis word afhankelijk van de werkhoogte opgebouwd uit stukken van 1 t/m 4 meter.

Het inbrengen van de buispaal gebeurd met een inwendig valblok die in het gewicht kan worden aangepast aan de omstandigheden in de grond. Op het eerste deel wat is voorzien van een voetplaat brengen wij grind aan wat de energie van het valblok naar de paal overbrengt. Tijdens het heien vullen we de grindprop aan om de voetplaat te beschermen.
Op plaatsen met een beperkte werkhoogte maken we gebruik van een speciaal door ons ontwikkeld uit delen op te bouwen (koppel)valblok. Werkhoogtes van 2 meter zijn geen uitzondering voor ons.

Als de paal op 2 meter na op diepte is beginnen wij met kalenderen. Dit betekend dat om de 25 of 10 cm een streep op de buis gezet wordt en dat de slagen geteld worden. Wat de paal meer slagen nodig heeft om de 25 of 10 cm de grond in te komen des te dieper staat de paal in de zandlaag.

Nadat de paal op diepte staat wordt deze voorzien van een kopwapening en wordt de buis gevuld met beton. Standaard wapening is 4 x 10 of 12 mm lang 2500 mm. Als de paal als trekpaal dient dan kan deze over de gehele lengte worden bewapend. Standaard beton is C20/25 XC3 S3. Het is ook mogelijk om de paal casco op te leveren dit betekend dat u de beton zelf levert en stort.

Het heien van de buispalen gebeurd vaak onder zeer moeilijk  bereikbare en toegankelijke plaatsen maar dat is voor Ten Napel Heiwerken geen probleem.